26
Apr
11.a un 11.c klases atskats uz ekskursiju Ķemeru pusē
Biruta Īsā saite
Skolassoma11ac05

Mini zoo “Mūsu Zoo”

Pirmā pieturvieta mūsu ekskursijā bija mini zoo. Tur mūs sagaidīja viesmīlīgā saimniece. Bija lieliska iespēja apskatīt, fotografēt putnus un dažādus mājdzīvniekus, un dažus no tiem pat varēja pabarot. Mūsu iemīļotākais dzīvnieks bija suns vārdā Duksis, kurš bija tik mīlīgs, draudzīgs un atraktīvs, ka radās vēlme viņu paņemt mums līdzi. Tika piedāvātas dažādas aktivitātes pie dabas: iespēja pavizināties ar kvadriciklu, labiekārtota vieta piknikam, tomēr tām laika nepietika.

Skolassoma11ac01

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte

Tālāk aizbraucām uz LBTU, kur mūs īsumā iepazīstināja ar neskaitāmām studiju programmām. Lekcijā tika pastāstīts par pieteikšanās kārtību uz studijām, biežākajām kļūdām un neskaidrībām šajā procesā. Uzzinājām par studentu pieņemšanas kārtību, kādi ir būtiskākie mācību priekšmeti kādām mācību programmām.

Ziemassvētku kauju muzejs

Apnikušas garlaicīgās ekskursijas, kur stundām ilgi jāseko gidam un jāklausās viņa monotonajā balsī, kuras ietekmē var aizmigt? Interesē aizraujoši, vēsturiski stāsti par Ziemassvētku cīņām, kuri apvienoti ar saliedējošām aktivitātēm? Tad šis galamērķis ir domāts tieši Tev! Šajā muzejā satikām aizrautīgu gidu, kurš pastāstīja interesantākos stāstus par Ziemassvētku kaujām, parādīja granātas, bunkurus un citas lietas. Šī gida vadībā bija neaizmirstama iespēja izbaudīt nelielu disciplīnu, savā kolektīvā veicināt sadarbību un veselīgu konkurenci.

Skolassoma11ac02 Skolassoma11ac03 Skolassoma11ac04

Izdzīvošanas piedzīvojumi "Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos"

Pēdējā vieta, kur apstājāmies bija Ķemeru purvs, šeit mūs sagaidīja divi vēstures entuziasti. Viņi bija simboliski saģērbušies kā latviešu strēlnieks un vācu kareivis, kas radīja vēsturisku noskaņu. Šī bija brīnišķīga vieta, kur radās iespēja izdzīvot strēlnieku gaitas purvos. Tieši izdzīvošanas piedzīvojumos atbalstot vienam otru, jūtot līdzi komandas biedriem, sapratām un novērtējām to, cik nozīmīgs ir darbs komandā.

Kopumā šī bija interaktīva, izglītojoša un produktīva ekskursija, jo tajā stāstīja par svarīgām lietām, par kurām ikdienā neviens nemaz nerunā un daudz ko rādīja arī praktiski. Tas ļauj mums paplašināt savu zināšanu loku un atrast savu aizraušanos. Augstu novērtēju iespēju sadarboties un saliedēties ar klasesbiedriem un skolasbiedriem, kas ļāva iepazīt vienam otru no cita skatupunkta.

Mīļš paldies 11.a un 11.c klašu audzinātājām – Laurai Umbraško un Artai Kusiņai - par šīs brīnišķīgās ekskursijas kopīgu noorganizēšanu!

11.a klases skolniece Ieva Bite