8
Nov
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 9.c klases rudens ceļojums ar Latvijas skolas somu
Biruta Īsā saite
9C

Tieši pirms skolēnu rudens brīvdienām, 20. oktobrī, 9.c klases skolēni kopā ar audzinātāju Daci Seglēri devās rudens ekskursijā uz Rīgu.

Vispirms apmeklējām Rīgas Motormuzeju, kur gida pavadībā izstaigājām visas ekspozīcijas un gandrīz 2h garumā varējām baudīt gida aizrautīgo stāstījumu par ļoti daudzajiem auto modeļiem, auto attīstības vēsturi un muzeja eksponātu vēsturi. Klausoties stāstījumu, bija iespēja redzēt arī niansētas tehniskās specifikācijas, kas piemita dažādu laiku automobiļiem, un uzzināt, kā un kāpēc dažādas mūsdienās tik pašsaprotamas lietas tika ieviestas dzīvē. Bija iespēja izbaudīt sajūtu, kā ir sēdēt pagājušā gadsimta autobusā un mūsdienīgā rallija auto.

9C 02

Tālāk devāmies aktīvā izklaidē uz Juglas Lāzertagu, kur nepiespiestā gaisotnē izbaudījām spēles garu un izskrējāmies no sirds. Vēlāk mums bija iespēja uzzināt, kurš no klases bija ātrākais, precīzākais spēlētājs saskaņā ar spēles statistiku.

Pēc tik aktīvas izklaides mēs devāmies uz Vecrīgu, lai baudītu pavisam neilgo brīvbrīdi un ieturētu pusdienas.

Ekskursijas noslēgumā apmeklējām atjaunoto Latvijas Okupācijas muzeju, lai uzzinātu Latvijas vēstures stāstu “No okupācijas līdz brīvībai”. Bijām noguruši, tomēr centāmies izbaudīt jaunā dizaina muzeja ekspozīcijas, kas iekārtotas tik dažādas, izmantojot digitālās iespējas, materiālus un apgaismojumu. Interesanti, ka muzeja ekspozīcijā bija stends par Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēnu pretošanās kustību “Viesturieši”.

9C 03

Marta: Man ekskursija ļoti patika. Motormuzejā bija ļoti forši, jo iepriekš tur nebiju bijusi, uzzināju daudz ko jaunu. Visvairāk no ekskursijas man patika lāzertags (arī tajā nekad iepriekš neesmu bijusi).Tikai būtu bijis labāk, ja būtu kādu stundu ilgāk laika lāzertagā, pusotra stunda likās par maz. Un visbeidzot Latvijas Okupācijas muzejs, tajā es atkārtoju savas zināšanas par Latvijas vēsturi un uzzināju dažas jaunas lietas.

Evelīna: 20. oktobrī ar klasi braucām ekskursijā. Visvairāk man patika motormuzejs, tur uzzināju daudz ko jaunu un interesantu par mašīnām. Vienā no sporta mašīnām varēja iesēsties un izbaudīt sporta auto.

Igors: Motormuzejs, man kā entuziastam, ļoti patika. Bija iespēja redzēt retro auto, PSRS laika auto, kā ari bija iespēja redzēt, kā auto darbojas.

9C 04

Ralfs: Man ļoti patika klases ekskursija. Mēs bijām motormuzejā, Juglas lāzertagā un Okupācijas muzejā. Motormuzejā bija ļoti interesanti, jo es uzzināju par auto vēsturi.

Alise: Manuprāt, ekskursija bija ļoti laba, un Lāzertags klases komandas savā starpā saliedēja. Motormuzejā bija ļoti interesanti, un, ja būtu iespēja, es dotos turp vēlreiz.

9.c skolēni un audz. Dace Seglēre