27
Okt
Cauri Rīgai ar retro automobili un šokolādi somā
Biruta Īsā saite

Skola Soma 10Ac 001

Vairāk mirkļus var aplūkot šeit: /ej-uz/34250

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10.a un 10.c klases Latvijas Skolas somas ekskursija

Oktobrī 10.a un 10.c klase devās kopīgā ekskursijā uz Rīgu. Vispirms apmeklējām Rīgas motormuzeju.

Sajūsmā bija visi, bet īpaši puiši, kuru 10. a klasē ir vairākums. Uzzinājām, ka arī Latvijā kādreiz ir ražoti auto, redzējām, cik grezni ir senie automobiļi. Vērojām, kā ir mainījušies un attīstījušies automobiļi no vissenākajiem līdz mūsdienām. Tieši šajā laikā muzejā bija aplūkojama Porsche markas automobiļu izstāde. Tā bija unikāla iespēja aplūkot šos dārgos, elegantos auto tuvumā.

Skolotājas bija priecīgas par iespēju iekāpt “laika mašīnā” – vecā LAZ busiņā ar noskrandušiem dermatīna sēdekļiem – un atgriezties savos skolas laikos.

Lūk, jauniešu atsauksmes par Motormuzeju:

“Tā kā pats esmu auto entuziasts, es izbaudīju Motormuzeja apmeklējumu.” (Krišjānis)

“Man patīk “formulas” visu manu dzīvi, un beidzot bija iespēja tās redzēt tuvumā. (Arvis)

Sekoja ekskursijas saldais ēdiens – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē – Šokolādes muzejs. “Laimas” šokolāde garšo visiem, bet ne vienmēr aizdomājamies par to, cik sens ir “Laimas” stāsts. Vissenākā saldumu ražotne Rīgā ir izveidota 1870. gadā, un toreiz to sauca par Rigertu uzņēmumu. “Laimas” vārdu fabrika ieguva 1925. gadā. Šobrīd “Laimas” produkcija tiek eksportēta uz 13 dažādām valstīm. Gan no gides stāstījuma, gan no dokumentālajām filmām uzzinājām, kā top šokolāde, kur un kā tiek audzētas kakao pupiņas. Un, protams, nobaudījām karsto šokolādi.

Skolēnu domas par Šokolādes muzeju:

“Šokolādes muzejs bija patīkams ceļojums saldumu pasaulē. Klausoties gidi un skatoties dokumentālās filmas, uzzinājām, kā top šokolāde.” (Matīss)

“Mana mīļākā šokolāde ir “Serenāde”, tāpēc bija interesanti uzzināt leģendu, kā tapis tās nosaukums.“ (Gustavs)

“Es uzzināju, kā radās šokolāde. Un vēl noskaidroju, ka veselībai nekaitīgākie saldumi ir zefīri.” (Valters)

Ekskursija noslēdzās ar sportisku klases saliedēšanas pasākumu boulinga centrā "Bowlero". Tā bija ne tikai boulinga spēle, bet arī aizraujošs “ačgārnais boulings”, kuru spēlējot boulinga bumba jāripina ar īpaši radošu pieeju. Sadraudzējāmies, smējāmies, uzmundrinājām cits citu. Daži atklāja sevī īstu boulinga spēlētāja talantu.

“Tiešām sirsnīgi pavadīts laiks. Ar klasesbiedriem ļoti sadraudzējāmies, smējāmies un izklaidējāmies. (Anete)

“Boulings bija unikāls klases saliedēšanas pasākums, ideāls noslēgums pirmajai klases ekskursijai.” (Lūkass)

“Mēs bijām lieliska komanda, viens otru atbalstījām un kļuvām draudzīgāki. Ja tas būtu iespējams, vēlētos katras brīvdienas spēlēt boulingu ar klasesbiedriem.” (Žaklīna)

Jebkura ekskursija ir skaista izraušanās no ikdienas skolas vides un reizē arī mācīšanās. Ekskursijas pievienotā vērtība ir vienkārši kopā būšana neformālā vidē, sarunas, smiekli. Paldies Skolas somai!

“Ekskursijā bija perfekts līdzsvars starp izglītojošo un saliedējošo, klase kļuva tuvāka savā starpā, vienlaicīgi iemācoties kaut ko jaunu.” (Elīza)

Ekskursijas dalībnieku vārdā – 10.a klases audzinātāja Silvija Tumanova