10
Okt
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 9.b klase ar “Latvijas Skolas somu” dodas uz Rīgu
Biruta Īsā saite
Anatomikums  29. septembrī 9.b klase kopā ar audzinātāju Inesi Rāviņu devās ekskursijā uz Rīgu. Ekskursija īpaši izaicinoša bija, jo ceļā devāmies ar pasažieru vilcienu.

RSU Anatomikuma muzejs. Muzeja eksponāti ir īsti skeleti, embriji, kauli, ķermeņa daļas un orgāni, kas izvietoti kopā ar multimediālu skaidrojumu. Muzeja ekspozīcija ir 300 m2 liela, un tā ir izkārtota divos stāvos. Muzeja pirmajā stāvā var iepazīt cilvēka orgānu sistēmas un to anatomiju, kā arī aplūkot kranioliģisko kolekciju. Muzeja pazemes stāvā izvietotas embrioloģijas un teratoloģijas kolekcijas, kas daļai apmeklētāju var būt uztraucošas.

Agnese: “Man ļoti patika anatomikuma muzejs, tas bija interesants, aizraujošs un izglītojošs. Muzejs bija lielāks, nekā biju iedomājusies. Man īpaši patika ekspozīcija pagrabstāvā.”

Aigars: “Anatomijas muzejs ļāva ielūkoties cilvēka uzbūvē. Galvaskausu izstāde lika aizdomāties par to, ka aiz katra no tiem stāv kāds stāsts. Daži eksponāti nebija patīkami.”

Žanete: “Anatomikums – ļoti interesants muzejs. Man patika, ka tur varēja apskatīt dažādus īstus orgānus. Bija interesants interaktīvais skelets, kas sasveicinājās ar katru apmeklētāju. Gida stāstījums bija interesants.”

Dārta: “Muzejs bija ļoti izglītojošs. Daži eksponāti bija nedaudz mulsinoši, taču interesanti. Muzeja apmeklējumu izbaudīju un uzzināju daudz ko jaunu.”

Luīze: “Redzēt cilvēku bez ādas bija mazliet baisi, taču izglītojoši. Es labprāt vēlreiz atgrieztos muzejā. Izzinoši bija apskatīt, kā dažas slimības ietekmē orgānus.”

Anete: “Anatomikums bija viens no visinteresantākajiem muzejiem, kur esmu bijusi. Man ļoti interesanta likās doma par to, kas ir šie cilvēki, kam piederēja šeit apskatāmie orgāni.”

Ilūziju muzejs “Cosmoss”. “Cosmos” nav tikai muzejs. “Cosmos” ir interaktīva, neparedzama un atraktīva vieta, kur interesanti pavadīt savu brīvo laiku. Tā ir unikāla vieta Latvijā ar aizraujošu un fascinējošu ilūziju pasauli, kas pārsteigs katru! Tā ir lieliska iespēja iemācīties ko jaunu un piedzīvot jaunus iespaidus.

Agnese: “Cosmos muzejs bija amizants. Visaizraujošākā bija spoguļu istaba, tajā atrodoties bija sajūta kā kosmosā.”

Žanete: “Cosmos muzejs bija foršs, jo varēja uzņemt ļoti daudz fotogrāfiju.”

Dārta: “Daudz dažādu pārsteidzošu ilūziju. Dažas istabas bija perfektas foto sesijai. Paldies par lielisko iespēju!”

Kate: “Ilūziju muzejs – ideāla vieta fotosesijai. Spoguļu labirints likās nedrošs. Bet visi tikām cauri. Neredzamā istaba lika man apjukt.”

Vest Muzejs1

KULTŪRIZGLĪTĪBAS PROGRAMMA “LATVIJAS SKOLAS SOMA” RĪGAS VĒSTURES UN KUĢNIECĪBAS MUZEJĀ. Ekskursijas laikā muzeja pamatekspozīcijās skolēni guva priekšstatu par Rīgas pilsētas rašanos un vēsturi, par Latvijas kuģniecības vēsturi, kā arī apskatīja Sudraba kabinetu. 14 muzeja zālēs atrodami gan izcili kultūrvēstures un mākslas priekšmeti, gan ikdienā lietotas lietas, kas muzejā nonākušas gandrīz 250 gadu ilgajā tā pastāvēšanas laikā. Skolēniem bija iespēja apskatīt ieročus, tos paturēt rokās un iejusties bruņinieku tēlā.

Anete: “Kuģniecības muzejs bija izzinošs. Gids bija saprotošs un pacietīgs, jo mēs jau manāmi bijām noguruši.”

Vest Muz2

Lauma: “Ļoti interesants muzejs. Gids bija lielisks, ļoti jauks un interesants. Visvairāk man patika bruņinieku iesvētīšanas aina. Aizraujoši bija piemērīt bruņas un pielaikot loku, šķēpus un zobenus.”

Evelita: “Muzejs bija ļoti skaists. Man ļoti patika kuģu modeļi, ēku arhitektūra un sudraba izstrādājumi.”

Ves Muz3 Luīze: “Muzejs bija ļoti pamācošs. Man bija iespēja iejusties princese lomā, ar kroni galvā. Turot zobenu, iecēlu bruņinieku kārtā jauno cīkstoni.”

Santa: “Vēstures muzejā ir ļoti daudz interesantu vēstures priekšmetu. Visvairāk man patika lielā zāle.”

 Pēc izglītojošās daļas sekoja izklaide. Visi devās pastaigā pa Rīgu un Vecrīgu.

Riga2

Līna: “Doma baznīcas apmeklējums bija iespaidīgs. Ieejot iekšā, elpa aizrāvās, jo negaidīju tik skaistu ēku. Izstaigājot to, bija sajūta, ka atgriežos atpakaļ laikā.”

Žanete: “Brīvā pastaiga pa Rīgu bija interesanta, jo paši varējām plānot maršrutu, kas ļāva kopā ar klasesbiedriem iepazīt dažādas vietas.”

Riga

Dārta: “Mīļākā ekskursijas daļa! Izbaudījām galvaspilsētas atmosfēru, klausījāmies ielu muzikant skaņās.”

Amanda: “Viena no spilgtākajām brīvā laika atmiņām ir baložu un zvirbuļu barošana ar frī kartupeļiem. Izstaigājām Vecrīgu. Dienas beigās sāpēja kājas, bet bija forši.”

Lauma: “Pastaigā pa Rīgu izbaudījām jūgendstila arhitektūru. Visaizraujošākais bija grāmatnīcu un mūzikas veikalu apmeklējumi.”

Anete: “Brīvajā laikā devāmies uz kafejnīcu “Ezītis miglā”. Ar klasesbiedriem izstaigājām centru. Jauna pieredze bija doties ekskursijā ar vilcienu.”

Nikola: “Doties klases ekskursijā ar vilcienu ir liels izaicinājums. Mums paveicās ar klasesbiedriem, ka esam tik organizēti un atbildīgi.”