23
Mai
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 8.d klases Labais darbs četrkājainajiem draugiem Jēkabpils dzīvnieku patversmē
ivetao Īsā saite
Klase Kopigais  

Mēs, 8.d  klase, kā savu Labo darbu izvēlējāmies doties uz dzīvnieku patversmi.

Sagatavošanas posmā sazinājāmies ar patversmi, lai uzzinātu, kas visvairāk ir nepieciešams, lai mūsu ziedojumi būtu lietderīgi. Katrs klases skolēns, savu iespēju robežās, ziedoja pārtiku, kā arī mantiņas, ēdiena traukus, segas un palagus.

Saulainā un siltā 19. maija dienā devāmies uz Jēkabpils dzīvnieku patversmi, tur mūs sagaidīja dzīvnieku kopējas, palīgstrādniece, klaiņojošo dzīvnieku ķērājs un veterinārārste pēc izsaukuma. Kopējas mums pastāstīja daudz interesantu stāstu par dzīvniekiem un ļāva mums samīļot gan kaķus, gan suņus, un liela klases daļa sev atrada sirdij mīļāko dzīvnieciņu. Pašā patversmē pavisam ir aptuveni 25 suņi un 30 kaķi, diemžēl dzīvnieku skaits palielinās, jo cilvēki reizēm paņem dzīvnieku, nepadomājot par to, cik lielai atbildībai ir jābūt, ņemot dzīvnieku. Katram dzīvniekam, ar kuru mēs iepazināmies, ir savs dzīves stāsts, pieredze, reizēm bēdīgs un skarbs, reizēm priecīgs. Katram dzīvniekam arī ir savs raksturs - daži dzīvnieki bija ļoti draudzīgi, daži egoistiskāki, daži bailīgi un ierāvušies sevī, un viņu uzticība ir jānopelna ilgākā laika posmā.  Izrādās, ka mēs esam dzīvnieku mīļotāju klase, jo daudziem mājās ir savi četrkājainie mīluļi, kā arī sirds sāp par katru pamestu, necienītu un nevajadzīgu dzīvnieciņu patversmē.

Dažiem no mums gan vairāk pie sirds iet kaķi, citiem suņi.

Lai gan patversmei palīdz gan pašvaldība, gan ziedotāji, vajadzību ir daudz, tāpēc, ja kāds arī vēlas doties apciemot Jēkabpils dzīvnieku patversmi, tad droši sazināmies ar atsaucīgajiem patversmes darbiniekiem! Var ziedot pārtiku, naudu vai mantas, kā arī darboties kā brīvprātīgais, veltot laiku patversmes dzīvniekiem.

8 D Ld 8 D Ld1 8 D Ld2 8 D Ld3 8 D Ld4 8 D Ld5

Mums, 8. d klasei, bija ļoti liels prieks apciemot dzīvnieciņus, un mēs ceram, ka ikviens no viņiem atradīs labas mājas un mīlošus saimniekus. Ceram, ka ziedotā pārtika garšos un mantiņas noderēs un sniegs prieku.

Īpašs sveiciens Zuzei, arī pārējiem iemītniekiem!

Atceramies, ka esam atbildīgi par katru, kas nevar parūpēties pats par sevi vai par ko esam uzņēmušies rūpes!

8.d klases vārdā, Egija Anufrijeva