17
Mai
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 8.a klases maija piedzīvojums Vidzemē ar Latvijas Skolas somu plecos
ivetao Īsā saite

Šogad pavasara ekskursijā mēs braucām uz Cēsu pusi.

Latvijas Skolas somas plānā bijām iekļāvuši Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka apskati. Tāpēc pirmā pietura mums bija Āraišu ezerpils. Tur bija pilsdrupas un koka mājiņas, par kurām Amanda mums stāstīja teiku. Varējām iztēloties un uzzināt vairāk par dzelzs laikmeta cilvēku ikdienu ezerpilī 8.-10. gs. Mājiņas tik mazas! Bija interesanti! 

Tālāk no Melturu tilta devāmies pārgājienā pa Amatas taku. Taka bija izaicinoša, bet ar ļoti skaistiem dabas skatiem. Šī taka klasi saliedēja vēl vairāk, jo mums kopīgi vajadzēja pievarēt dažādus izaicinājumus – piemēram, kā uzrāpties klintī, kā tikt ārā no meža.

8 A 1 (1) 8 A 2 (1) 8 A 3 (1) 8 A 4

Tad devāmies uz Zvārtas iezi. Tur mēs cepām desiņas un labi pavadījām laiku – kāds dejoja, kāds spēlēja bumbu, kāds piekusis pasnauda diendusu, bet izturīgākie devās augšup pa Zvārtas ieža taku. Te tapa arī videosveiciens mūsu māmiņām Māmiņdienā.

Tad vēl Cīrulīšu skatu tornis!

Cēsīs mums bija mazliet brīvā laika. Meklējot savu galamērķi, staigājot pa Cēsīm, nevarēja nepamanīt, cik skaista ir šī pilsēta.

Ekskursija bija lieliska! Paldies maniem klasesbiedriem un audzinātājai Sandrai Bondarei! Paldies vietējam gidam Rūdolfam, kurš uzmundrināja, kad zaudējām spēkus, un ievilināja mūs dažādās aktivitātēs!

Mājupceļā gan mazliet steidzāmies, jo bija taču pirmā Latvijas izlases hokeja spēle pasaules čempionātā!

klases vārdā, Madara