28
Mar
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas deju kolektīva “Kauranieši” aktivitātes
ivetao Īsā saite
Krustpilietis 35 553  

18. martā Krustpils kultūras centrā kolektīvs “Krustpilietis” priecēja iedzīvotājus ar svētku koncertu -  savas 35. gadadienas atzīmēšanu.  Dejotāji vienojās raitā deju solī, uzjautrinošā un apburošā aktierspēlē, uz ko uzaicināti ar savām programmām tika tautu deju kolektīvi: “Kauranieši”, “Kymas”, “Deldze” un “Neķer kreņķi!”.

Gan vecāki, gan jaunāki dejotāji pulcējās uz skatuves, lai radītu prieka sajūtu auditorijai un, pats galvenais, jubilāriem, kuru sirds, kā saka pats deju kolektīvs “Krustpilietis”, ir jauna, tā tas būs arī mūžīgi, kamēr to pavadīs prieks un deju kolēģu-draugu loks, jo tieši dejām  lielā mērā  ir pakārtota ikdiena, dejās ir atrasta dzīves nozīme.

Šobrīd deju kolektīva vadītāja ir Vika Vanaga, tomēr kolektīvam ir bagāta vēsture gan ar vadītāju skaitu, gan ievērojamiem sasniegumiem valsts mērogā. Pateicoties iepriekšējiem kolektīva vadītājiem - Litai Krūmiņai, Inesei Lazdānei, Agritai Vidžei, Gaidai Ventai, Kārlim Krūmiņam, Ilmāram Dreļam un tagadējai vadītājai Vikai Vanagai -, kolektīvs ir veiksmīgi kļuvis par kāda ģimeni jau kopš 1987. gada un arī uzstājies ārvalstīs, kā, piemēram, Vācijā, Norvēģijā un Krievijā.

Kolektīvu cienāja ar krāšņu kūku, iepriecināja ar košiem ziediem un siltiem smaidiem, ko pavadīja cildenas, greznas un mīļas dejas.

Krustpilietis 35 566 Krustpilietis 35 226 Krustpilietis 35 087 Krustpilietis 1

Šis koncerts bija ne tikai iespēja baudīt un priecēt dejotājus un skatītājus, bet arī palīdzēja trenēties skatei, kas norisināsies pavisam drīz, ar mērķi nokļūt topošajos XXVII Vispārējos Dziesmu un XVII Deju svētkos.

Daļai no mūsu skolas kolektīva 23. martā bija iespēja sadejoties un mācīties jaunus deju soļus un dziesmas dzīvās mūzikas pavadībā, iedvesmojoties no  poļu kultūras, piemēram, poļu Krakowiak, kurai katram novadam ir citādāki tērpi un dejas, kamēr otra kolektīva daļa baudīja un līksmojās pasākumā, kurā gan lieli, gan mazi aicināti pulcēties un brīvi dejot gan ar pazīstamiem, gan svešiem, jo tieši dejojot var dalīties ar prieku.

Krustpilietis 2 Krustpilietis 3 Krustpilietis 4 Krustpilietis 5

Arī starpkolektīvu komunikācija ir nozīmīga, kas īpaši bija novērojama ballē pēc koncerta, kur jautrās dejās un sarunās atpūtās kolektīvi pēc patiesi lieliskā pasākuma.

“Kauraniešu” dejotāju iespaidi:

Laura Pazuha: “Šajā koncertā mēs bijām vienīgais jauniešu kolektīvs, kurā viens no otra varējām mācīties. Dejotāji, kas uzstājās, bija dejojuši ļoti ilgi, daži pat ar 30 gadu pieredzi, tādēļ tas, ko viņi parādīja, bija patiešām skaisti. Piedzīvotais un redzētais koncertā mūs motivēja nepazaudēt savu degsmi un līdzināties šiem neatlaidīgajiem dejotājiem!”

Daniela Presnija atzīst: “Neskatoties uz to, ka šajā koncertā mēs piedalījāmies tikai kā ciemiņi, iesaistīšanās tāpat sagādāja lielu prieku un gandarījumu! Bija aizraujoši un patīkami skatīties, kā dejo vecākās paaudzes dejotāji - ar rūpīgi atstrādāto deju tehniku, ar enerģisku spēku un no sirds veltītiem smaidiem.”

Krustpilietis 6 Krustpilietis 7 Krustpilietis 8 Krustpilietis 9

Raivita Strumpe: “Lai gan koncertu varēju vērot tikai no kulisēm kā dalībnieks, tāpat to izbaudīju. Bija ļoti patīkami redzēt citas paaudzes deju repertuārus - izrauties no ikdienas un redzēt, ka dejot var arī vecumdienās, ja pašam ir vēlme un apņēmība to darīt. Tas likās ļoti skaisti, ka deju var izbaudīt un sajust jebkurā vecumā, kā arī, dejojot tik draudzīgā, jautrā un mīlestības pilnā kolektīvā kā “Kauranieši”, vienmēr būs prieks un laime uzstājoties.”

Patrīcija Valaine dalās iespaidos par pasākumu 23. martā: “Es patiesi izbaudīju danču vakaru! Pat tad, kad visi nonācām mājās, joprojām turpināju dejot jaunos apgūtos deju soļus, kas man šķita jautri. Šis kolektīvs man ir jauns piedzīvojums, kuru noteikti turpināšu izbaudīt.”

Vairāk mirkļu skatīt: https://failiem.lv/u/54bxpmu87 

apkopoja Artūrs Bārbals, 12.b