1
Feb
10.b klases Labais darbs – atbalstām akciju “Dakteris klauns”!
Biruta Īsā saite
Klauns01 Akcija “Dakteris klauns” ir iespēja profesionāliem ārstiem padarīt bērnu ārstēšanu slimnīcās patīkamāku - radot mazajiem pacientiem prieku un novēršot nomācošās domas. Par ziedotajiem līdzekļiem ārsti saģērbjas kā klauni, lai atvieglotu procedūras bērniem un arī lai mazinātu uztraukumu mazo slimnieku vecākiem.
Klauns02

Ikdienā ārsti un medicīnas personāls dara smagu darbu, lai glābtu un palīdzētu atveseļoties daudziem bērniem, taču katrs, kam gadījies būt slimnīcā, zina, ka šis process ir satraucošs un ne būt nav patīkams, tas ir pat sāpīgs un nomācošs, ja atveseļošanās prasa ilgāku laiku. Ir lieliski, ka izveidots tāds labdarības projekts, kas ienes kaut nedaudz prieka un smaida, krāsainības slimnīcās, lai mazajiem pacientiem nezustu cerību dzirksts un klaunu dāvātais prieks palīdzētu ātrāk atgūt veselību.

Šim projektam ir interneta mājas lapa, kur katrs var ziedot savu iespēju robežās, lai projekts turpinātos. Mājaslapā var arī redzēt, cik daudzus bērnus Dakteri klauni ir iepriecinājuši mēneša laikā. Manuprāt, smaids un smiekli uztraukuma un asaru vietā vairāk nekā 500 bērniem ir patiesi lielisks veikums!

Klauns03

Mūsu klase piedalījās šajā akcijā, lai ārsti-klauni spētu turpināt iesākto un iepriecinātu bērnus slimnīcās. Katrs klases skolēns un, protams, arī audzinātāja iegādājās klauna degunu veikalā “Rimi”. Kopā mēs šādi saziedojām 40 eiro. Visiem bija patiess prieks, ka varam palīdzēt turpināt šo akciju, iepriecinot mazos knīpas.

Aicinām arī jūs palīdzēt, lai šī akcija varētu turpināties, jo katram mazākajam ziedojumam ir liela vērtība!

25.01.2023.

Kristiāna Krūmiņa, 10.b