20
Jan
10.a klase ceļo gadalaikos…
ivetao Īsā saite
10 A Celojums  

…Un Latvijas Skolas somas dziļumā  vēl šogad atradām… “Ceļojumu gadalaikos. ZIEMA”…

Mums, 10.a klasei, Ziemassvētku laiks un semestra beigas paskrēja rikšiem un aulekšiem, kā tāds brīvībā auļojošs zirgs, priecājoties par ziemu. Līdz ar to ielūkoties “Latvijas Skolas somas” saturā pagājušajā semestrī neatlika laika. To darījām šī semestra sākumā – janvārī!

Un labi vien bija! - jo pirmā klases stunda svaigi atjaunotajā skolā pagāja svinīgā gaisotnē, baudot koncertlekciju “Ceļojums gadalaikos. Ziema”.

Koncertlekcijas “Ceļojums gadalaikos. Ziema” programmā iekļauti populāri latviešu komponistu (Arvīds Žilinskis, Mārtiņš Brauns, Raimonds Pauls) un dzejnieku radīti skaņdarbi, kas vēsta par gadalaikiem, it īpaši par ziemu! Protams, arī par Saulgriežiem tautasdziesmās, svētku korāļos, teātra un kino mūzikā, kā arī pasaules mūzikā: Antonio Vivaldi, Pēteris Čaikovskis, Holivudas leģendas un daudz, daudz citu visiem iemīļotu dziesmu! Caur vizuāli krāšņo un muzikāli bagātīgo, atraktīvo programmu talantīgie mūziķi Rūta Dūduma un Jānis Ķirsis skolēniem ļāva paraudzīties uz Latvijas gadalaikiem kultūras un vēstures kontekstā, tā ļaujot labāk iepazīt literatūras, mūzikas un mākslas klātbūtni dabā.

Apkopojot skolēnu atsauksmes, klases audzināja bija patīkami pārsteigta par to pozitīvismu un sirsnīgumu, kuru skolēni bija saskatījuši programmā.

Skolēnu atsauksmes: “Ļoti krāšņs un skaists video un audio materiāls. Prieks pavadīt klases stundu, klausoties mūziku! Brīnišķīgs fons. Oriģināla, interesanta ideja! Skaistas balsis! Lieliski mākslinieki un mūzika! Mūziķe, kas spēj vokāli atdarināt trompeti, – pārsteidzoši! Talants un prasme, kas iedvesmo un rada interesi!”

“Šķita - pragmatiski cilvēki ar pragmatisku dzīves uztveri, bet tik dziļa un jutīga sirds,” tā par 10.a klases skolēnu attieksmi pret koncertprogrammā dzirdēto un redzēto prāto klases audzinātāja Laila.

10.a klase