14
Nov
Izstāde sirdij un prātam
ivetao Īsā saite

11.b klase izmanto Skolas somas piedāvājumu, apmeklējot mūsdienu latviešu glezniecības izstādi galerijā „Manss”.

Māksla ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, kuru vismaz nedaudz vajadzētu iepazīt ikvienam, tāpēc mūsu klasē tā jau ir kā tradīcija katru gadu doties uz galeriju “Manss”, arī šoruden, 8. novembrī, nelaidām garām šo iespēju, izmantojot skolēnu kultūrizglītojošā projekta „Skolas soma” piedāvājumu tepat, mūsu pilsētā.

Manss 3 Manss 1 Manss 2 Manss 4

Mēs pamanījām, ka šī gada lielākā izstāde, ko parasti galerijas darbinieki veido vasaras sezonai, bet šoreiz tā bija pagarināta līdz Valsts svētkiem, atšķīrās no iepriekšējām, ko bijām skatījuši. Iepriekš mēs galerijā bijām 31. maijā, kad tur pēc galerijas īpašnieka Ulda Čamana personālizstādes skatīšanās radošā gaisotnē audzinātāja Kristīne Modnika izsniedza mūsu 10. klases liecības.

Šajā izstādē bija apskatāmi reālisma, modernisma, abstrakcionisma, sirreālisma un citu žanru darbi. Mūsu klases favorīti noteikti ir Mētras Štelmaheres darbi “Sieviete I” un “Sieviete II”, kā arī Kalvja Zālīša darbs “Sebastions un Kleopatra”, visi Alekseja Naumova darbi un Vijas Zariņas latviski noslēpumainā ainava „Migla”.

Mūsu klasei ļoti patika galerijas apmeklējums, jo tas mums palīdzēja izrauties no ierastās un dažkārt vienmuļās ikdienas skolas kabinetos, pavadīt laiku mierīgā vidē, uzklausot vienam otra viedokļus, kā arī dzirdot galerijas darbinieku saistošos stāstījumus par mūsdienu latviešu māksliniekiem. Neticami, cik daudzveidīga ir māksla Latvijā!

Atsevišķu paldies vēlamies pateikt galerijas darbiniekiem. Viņi ir vienmēr atvērti sarunai, izskaidrojot mākslas darbu nozīmi, vēsturi, kā arī vienkārši pārrunājot ikdienas aktualitātes.

Mēs iesakām apmeklēt galeriju visiem, kurus saista māksla, radošums un estētiska vide!

Annija Liepkalne, 11.b