27
Okt
8.b ar „Latvijas Skolas somu” dodas uz Rīgu
ivetao Īsā saite

29. septembrī 8.b klase kopā ar audzinātāju devās ekskursijā uz Rīgu. Mūsu mērķis bija izglītojoša nodarbība “Tehnoannas pagrabos”. Taču vienmēr varam gūt vairāk, kaut ko apskatot arī pa ceļam. Tāpēc mūsu diena bija piesātināta!

Pļaviņu hidroelektrostacija. Pļaviņu HES ir viena no Daugavas hidroelektrostacijām pie Aizkraukles pilsētas. Tā jaudas ziņā ir lielākā hidroelektrostacija Baltijā un otra lielākā Eiropas Savienībā. Pirmais Pļaviņu HES hidroagregāts tika iedarbināts 1965. gada decembrī, savukārt pilnīgā ekspluatācijā to nodeva 1968. gadā. Ekskursijas laikā iepazināmies ar HES būvniecības vēsturi un muzeja eksponātiem.

8 B 6  

Žanete: „Interesanta filma par vēsturi. Man patika akvalanga tērps.”.

Amanda, Dārta: “Ieejot muzejā, manu uzmanību pievērsa akvalangista tērps. Ļoti interesanti stāstīja par HES vēsturi.”

Agnese: „Vizuāli interesanta bija HES hologramma, kas ļāva ieskatīties, kā darbojas HES.”

Aigars: „Interesanti 3D modeļi, kas ļāva labāk izprast HES darbību.”

Zinātnes centrs „Tehnoannas pagrabi” ir interaktīvs ceļojums sajūtu pasaulē ikvienam tā apmeklētājam – gan lielam, gan mazam. Tas ir viens no mazākajiem zinātnes centriem pasaulē un atšķiras no tiem ar īpašu atmosfēru un oriģināli izgatavotiem eksponātiem. Ekspozīcijā apvienojas māksla, zinātne un rotaļlietu pasaule ar mērķi – atmodināt radošu izziņas garu katrā apmeklētājā. 1,5 stundu garais seanss ir kā izrāde, kuras laikā var aizceļot uz zvaigznēm planetārijā, meklēt izeju labirintā zem Rīgas un nonākt ķīmijas amfiteātra pārsteidzošajā pasaulē. Tas ir tikpat jautri, cik izglītojoši!

8 B 5  

Aigars, Markuss: „Tehnoannas pagrabos bija daudz interesantu ilūziju. Foršs labirints un planetārijs, kurā varēja ielūkoties zvaigznēs”.

Agnese, Anete: „Tehnoannas pagrabos man ļoti patika muzeja dizains. Nodarbības bija ļoti interesantas, mani pārsteidza planetārijs. Noteikti vēlētos tur iegriezties vēlreiz.”

Lauma: „Tehnoannas pagrabi bija viena no manām mīļākajām vietām. Lielisks piemērs, kā bērnus ieinteresēt zinātnē. Aizraujoši bija planetārijā vērot zvaigznes. Izaicinājums bija nokļūt pagrabā, ejot pilnīgā tumsā.”

Līna, Rūta: „Ļoti atraktīvi gidi. Jautri bija uz slidkalniņa. Nedaudz baisi bija garāžā, vērojot dažādus trikus, no kuriem palika pat bail.”

Kate: „Ļoti patika tumšajā labirintā. Planetārijā varēja izbaudīt, kā skaņa izplatās nelielā telpā, tas bija savādi, dzirdot pretim sēdošo sarunas.”

8 B 4 8 B 3  

Haralds, Valters: „Bija forši vērot eksperimentus garāžā. Jautri bija staigāt pa tumšo labirintu.”

Dārta: „Noteikti braukšu vēl, ļoti izglītojoši. Interesanti visiem vecumposmiem. Dažreiz pat bailīgi – kā, piemēram, tualetē, kur skan mūzika un liekas, ka uz tevi kāds skatās, garām ejot”.

Žanete, Nikola: „Mani ieinteresēja. Ļoti skaista bija istaba ar augiem. Aizraujoši bija planetārijā. Interesanti eksperimenti. Savdabīga tualete.”

Domina Skypark. Skypark ir izklaides centrs visai ģimenei - ar lielāko batutu zonu Eiropā un iespaidīgu bērnu atrakciju pilsētiņu četru stāvu mājas augstumā, kas ļauj sasniegt nepārspējamu prieka līmeni. Lecām iekšā!

8 B  

Žanete: „Interesanta izklaides vieta. Ļoti patika augstie kalniņi.”

Kate: „Skayparks bija labākais apmeklējuma objekts ekskursijas laikā. Ļoti patika lielais drop slidkalniņš.”

Aigars: „Bija ļoti jautri! Interesants tīklu labirints.”

Rīgas ZOO. Dienas noslēgumā devāmies nelielā pastaigā pa Zoodārzu. Apciemojām tā iemītniekus.

8 B 2 8 B 1  

Anete: „Zoodārzā bija ļoti interesanti pastaigāties grupās. Ļoti patika Tropu māja.”

Agnese: „Mūsu klasē vairākiem patīk dzīvnieki. Tāpēc pastaiga zoodārzā bija aizraujoša. Redzējām mūsu mīļākos dzīvniekus.”

Aigars: „Interesantākie bija eksotiskie dzīvnieki.”

Klases audzinātāja Inese Rāviņa