2
Jūn
11.a ar Latvijas skolas somu dodas uz Nacionālo teātri un iepazīst Šilleru
Biruta Īsā saite
Skolas Soma 11A

30.maijā mēs, 11.a klase, devāmies ekskursijā. Protams, šī ekskursija bija citādāka nekā citas, jo saistībā ar Covid-19 nav bijis daudz tādu iespēju apmeklēt ar klasi dažādas vietas un iemācīties ko jaunu.

Vispirms apmeklējām izklaides un atpūtas parku GUNsLASERS, kur spēlējām spēli Airsoft.

Airsofts bija izcili izvēlēta spēle, kurā piedalīties ar klasi!

Salīdzinājumā ar citiem mācību gadiem, šis mācību gads ir bijis grūtāks nekā citi un Airsofts bija piemērota vieta, kur varēja izlādēt visas savas negatīvās domas un uz pozitīvas nots noslēgt mācību gadu. Tā kā Airsoftā visa klase tika sadalīta dīvās komandās, tad tas parādīja, cik saliedēti mēs, klase, varam būt.

Instruktors, kurš mūs sagaidīja, bija saprotošs un atsaucīgs. Laikapstākļi bija ļoti labvēlīgi, jo spēles laikā ne brīdi nelija lietus, tāpēc neveidojās dubļi un neradās lieki apgrūtinājumi. Sākumā negāja tik labi ar šaušanas precizitāti, jo bija jāpierod pie paša ieroča, taču, kad “piešāvāmies”, gāja daudz labāk.

Pēc spēles devāmies uz Vecrīgu. Paēdām pusdienas un kopā pastaigājām pa senās pilsētas skaistajām ieliņām.

Vakarā, izmantojot “Latvijas Skolas somas” piedāvājumu, apmeklējām Nacionālo teātri.

Tā bija iespēja iepazīt vienu no kultūras izpausmes formām — teātra izrādi. Noskatījāmies Fridriha Šillera traģēdijas “Ferdinands un Luīze” iestudējumu. Divu cilvēku, Ferdinanda un Luīzes, mīlas stāsts, kurš noslēdzās ar abu mīlnieku traģēdiju, atstāja neaizmirstamas sajūtas.

Skolas Soma 11A 2* Skolas Soma 11A 3* Izrāde visnotaļ aizrāva. Visvairāk pārsteidza aktieru spēja pārvarēt bailes no augstuma un burtiski lidot virs skatuves, izmantojot sakabes. Izrādes vizuālais noformējums bija oriģināls un atmiņā paliekošs, piemēram, uzstādītais metāla svārsts, kurš pēc konkrētiem periodiem kustējās. Pats sižets bija aizraujošs, kulminācija bija daudzas emocijas raisoša un spēcīga. Aktieriem veltītie aplausi izrādes beigās bija godam pelnīti.

Emocionāls brīdis bija arī tad, kad aktieri uzvilka kreklus ar Ukrainas karodziņiem. Tas izsauca pastiprinātus aplausus no skatītājiem un bija zīmīgs brīdis, jo parādīja Nacionālā teātra solidaritāti ar ukraiņu tautu.

Atpakaļceļš uz mājām tika pavadīts muzikālā atmosfērā. Mēs izdziedājām vairākas latviešu skaistākās dziesmas un labi pavadījām laiku kopā. Šī ekskursija noteikti mūs saliedēja vēl vairāk.

Šādas ekskursijas ir svarīgas, jo tās dod iespēju vienam otru labāk iepazīt un kopīgi veidot neaizmirstamas atmiņas.

11.a klases vārdā Niks Tomass Krēgers, Ernests Krakops un klases audzinātāja Ilze Blūma

* Foto no Nacionālā teātra mājas lapas: https://teatris.lv/izrade/ferdinands-un-luize/