2
Jūn
Nocel jumtu 2022
Biruta Īsā saite
Nocel Jumtu 2 Radošais projekts “Nocel jumtu”, ikgadēja skolas tradīcija, nebija noticis jau 2 gadus. Izdzirdot šo nosaukumu, daudzi atcerēsies saspringtos mēģinājumus, ideju vētras, pārģērbšanos, iejušanos lomās, dejošanu, dziedāšanu u.c. – gluži kā teātra izrādi -, taču daļai skolēnu šī frāze ir pavisam sveša vai vien nostāstos dzirdēta.

Lai atdzīvinātu šo tradīciju, tika nolemts tomēr rīkot šo pasākumu, taču nepierastos apstākļos – video formātā (Covid-19 vīruss aizvien atgādināja par sevi, un mēs nebijām savā iemīļotajā ģimnāzijā).

Šajā mācību gadā pasākuma “Nocel jumtu” tēma bija – “Stāsts ar morāli” (jeb “Stāsts ar pamācību”). Katrai klasei vajadzēja uzfilmēt un samontēt video stāstu, kas atbilstu projekta tēmai un kurā darbojošās personas atveidotu klases skolēnu un audzinātājs. Video sākumā vai beigās bija jānoformulē darbā ietvertā morāle.

Konkursu vērtēja žūrija, kas noteica savas simpātijas. Savu viedokli izteica arī paši dalībnieki, balsojot par savu simpātiju. Par ceļojošā “Nocel jumtu!” kausa pasniegšanu lēma 2019. gada kausa ieguvēji.

D. v. Dace Druveniece: “Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, kādos šogad atrodamies (no 1.aprīļa jau drīkstam un gribam pulcēties, bet ģimnāzijas renovācijas dēļ nav vietas – savas skolas zāles), kopā ar skolēnu parlamentu nolēmām, ka skolas tradīciju – konkursu “Nocel jumtu!” - vajadzētu pagūt realizēt, citādāk izaugs paaudze, kas par šo radošo konkursu būs tikai dzirdējusi. Risinājums – video formāts! Atbilstoši tematam katra klase bija meklējusi savu risinājumu: video vēstījumos uzsvērtas sasvstarpējās attiecības, saskarsmes kultūra, aicinājums novērtēt līdzcilvēkus un saskatīt viņos labo, atbildīgi izturēties pret dzīvniekiem, būt sportiskiem, draudzīgiem… 10.c klase nolēma pārtapt pasaku tēlos un izstāstīt savu stāstu mūsu pilsētvidē. Pasaka beidzās ar kopīgu klases un audzinātāja deju Krustpils saliņā. Ne tikai žūrija, arī 12.klašu pārstāvji novērtēja viņu entuziasmu un ieguldīto darbu. Tāpēc pēdējā mācību dienā kauss aizceļoja uz 10.c klasi. Lai nu uzglabā, un nākamgad būs tiesīgi lemt, kam to piešķirt!... Paldies visām pārējām klasēm un audzinātājiem par iesaistīšanos šīs tradīcijas uzturēšanā. Lai tai ilgs mūžs!”

Konkursa rezultāti:

Žūrijas simpātijas:

  • 7.a (audz. Sandra Bondare)
  • 7.d(audz. Anita Vanaga)
  • 8.b (audz. Silvija Tumanova)
  • 9.c(audz. Sarmīte Stikāne)
  • 10.b (audz. Kristīne Modnika)
  • 10.c (audz. Kārlis Klišāns)
Nocel Jumtu 1

Skatītāju simpātija: 10.c un audz. Kārlis Klišāns.

2019. gada ceļojošā kausa “Nocel jumtu!” ieguvēji svinīgi nodeva kausu, viņuprāt, šī gada labākajiem - 10.c un audz. Kārlim Klišānam.

Nocel Jumtu 3

Šī gada visvairāk novērtētā 10.c klases video morāle ir tāda, ka “pat neglītajā ir skaistais, jo, kaut arī Railija nezināja, ka viņas krupis ir princis, viņa tāpat viņā iemīlējās.”

Novērtēsim tos, kas mums ir apkārt, jo mīlestībā un beznosacījuma labvēlībā izskatam ir niecīga nozīme.

 Paldies visiem par dalību un iesaistīšanos! Kopā mēs varam atdzīvināt skolas tradīcijas!

apkopoja Diāna Mierture, 11.b