29
Mai
8.b ar “Latvijas Skolas somu” apceļo Cēsu pusi
ivetao Īsā saite
8 B 4  

Saulainajā un siltajā 13. maija piektdienā mēs, 8.b klase un  mūsu audzinātāja  Silvija Tumanova, devāmies ekskursijā uz Cēsu pusi.

Šī brauciena laikā mēs apmeklējām Āraišu ezerpili, Zvārtes iezi, SIA “Vinnis” un SIA “Livonia”, kā arī Cēsis.

Pirmais apskates objekts, uz kuru mēs devāmies,  bija Āraišu ezerpils. Tā ir vienīgā 8./9.–10. gadsimta nocietinātas dzīvesvietas rekonstrukcija Eiropā, unikāls objekts, kurā mēs ieraudzījām, kā dzīvoja senlatvieši. Ezera krastā apskatījām Āraišu kastellas tipa viduslaiku pils drupas, bet pašā ezera sirdī -  ciematu jeb nocietinājumu. Jāpiemin, ka sākumā ieguvām interesantus faktus Āraišu ezerpils muzejā, kas ir moderni un interaktīvi izveidots pašā teritorijas sākumā.

Klasesbiedru iespaidi:

Viktorija Līce-Līcīte: “Es ieguvu jaunas zināšanas par seno laiku cilvēku dzīvi.”

Sendija Miežāne: “Uzzināju daudz jaunu faktu par Latvijas vēsturi un Latvijas dabu.”

Pēc kārtīgas vēstures stundas devāmies uz Latvijas lielāko iezi - Zvārtes iezi. Tur apskatījām skaisto, gleznaino iezi, pastaigājamies pa dabas takām un piknikojām.

Laura Prancāne: “Zvārtes iezī bija ļoti skaisti, apkārtējā vide bija brīnišķīga.”

Aivija Dzērve: “Man patika skats uz Zvārtes iezi un kāpt augšā pa trepēm. Skats bija ļoti skaists.”

Leo Vilcāns: “Man visvairāk patika Zvārtes iezis.”

Silvija Tumanova: “Man ļoti patika visas vietas, ko apmeklējām, bet īpaši Zvārtes iezis. Tas bija tik īpaši - būt Amatas krastos šajā brīnumainajā laikā, kad viss plaukst. Un vēl man bija prieks būt visu dienu kopā ar savu lielisko klasi. Ar jums braukt ekskursijā ir nevis darbs, bet prieks! Izbaudīju šo dienu.”

8 B 1 8 B 3 8 B 2 8 B 7 8 B 6  

Pēc kārtīgas pastaigas un iestiprināšanās devāmies uz SIA “Vinnis” un SIA “Livonia” mītni. Tur mums bija interesanta lekcija par abiem uzņēmumiem. Mūs sadalīja divas grupās, kamēr viena grupa degustēja, tikmēr otra gāja rūpnīcas apskatē. Rūpnīca bija pavisam maziņa, un rūpnīcas telpās nedrīkstēja ne fotografēt, ne filmēt. Apskates laikā degustējām divus jaunākos bezalkoholiskos šampaniešus un uzzinājām daudz dažādu faktu par šampanieša un medus ražošanu.

Reino Dominiks Beinarovičs: “Bija patīkami degustēt un uzzināt, kā ražo mūsu iemīļoto gāzēto dzērienu.”

Lauris Lugins: “Rupnīcā bija ļoti skaļi, neko nevarēja dzirdēt, bet dzērieni bija garšīgi.”

Annija Zarenko: “Kā mīnusu, es varu uzskatīt to, ka “Livonia un “Vinnis” rūpnīcā mēs bijām ļoti neilgi. Domāju, ka būsim ilgāk un ieraudzīsim, uzzināsim vairāk.”

Pēc rūpnīcas apmeklējuma, devāmies uz Cēsu pilsētas centru, kur mums katram bija dots brīvais laiks. Daudzi brīvo laiku pavadīja, apmeklējot kafejnīcas šaurajās Cēsu ieliņās, pastaigājoties pa arhitektonisko Cēsu pilsētas centru, iepērkoties suvenīru veikaliņos un lieliski pavadot saulaino laiku ar klasesbiedriem.

Krišjānis Krēsliņš: “Objekti bija ļoti skaisti un interesanti, uzzināju daudz ko jaunu tieši rūpnīcā, bet pašās Cēsīs neatradu, ko darīt tās 3 stundas.”

Samanta Kuročkina: “Mūsu lielā, plašā klases kompānija bija ļoti jautra, tādēļ jebkur, kur mēs bijām, bija jautri. Visvairāk man patika pastaiga pa Cēsim, jo varēja brīvi pastaigāties un apskatīt dažādus objektus, piemēram, Cēsu pili, Cēsu Svētā Jāņa baznīcu un dažādus parkus. Es ieguvu daudz patīkamu emociju no šīs ekskursijas.”

Timofejs Šilko: “Man patika labi paēst Cēsīs, es nekad nebiju domājis, ka Cēsis var būt tik daudz dažādu restorānu, jo Jēkabpilī nav tik daudz restorānu. Es aizbrauktu vēlreiz uz Cēsim tikai pastaigāties, jo tā ir skaista pilsēta.”

Francis Laizāns: “Visvairāk man patika brīvais laiks Cēsīs, jo ar draugiem ļoti garšīgi paēdām un pastaigājāmies pa pilsētu. Uz Cēsīm noteikti ir jāaizbrauc arī citām klasēm, jo tā ir viena no visinteresantākajām un skaistākajām vietām Latvijā.”

klases vārdā, Anete Gogule