9
Mai
9.e klase iepazīst Sēļu sētu
ivetao Īsā saite
9 E 2

2022. gada 6. maijā mēs, 9.e klase un audzinātāja Laura Umbraško, “Latvijas Skolas Somas” ietvaros devāmies uz Sēļu sētu.

Sēļu sētā bija iespējamas aplūkot sešas 19. gadsimta Augšzemes lauku celtnes - dzīvojamā māja, graudu klēts, mazā klēts, kalve, vējdzirnavas un pirts, kā arī bija iespēja aplūkot Sēlijas novada vidēji turīga zemnieka 19. gadsimta darba rīkus  un sadzīves priekšmetus.

Klasesbiedru domas:

9 E 1

Patrīcija: Sēļu sētā bija interesanti. Īpaši saistošs bija gides stāstījums par sēļu mājas priekšmetiem, tādiem kā abru, pūra lādi, siera galdu. Dīvainākā lieta bija priekšmets, kas paredzēts, lai palīdzētu novilkt ādas zābakus.

Rendijs: Pastaiga Sēļu sētā bija vienreizēja, jo ikdienas steigā un urbānajā pilsētas vidē tik ļoti nevar manīt pavasari dabā kā tur. Interesanti bija redzēt vējdzirnavas un uzzināt par to darbības principiem.

Agnese: Man ļoti patika. Bija interesanti klausīties gida stāstījumu par dažādu 19. gadsimta sadzīves priekšmetu un mēbeļu nozīmi. Varēja apskatīt tādas lauku celtnes kā dzīvojamā māja, graudu klēts, vējdzirnavas un pirts.

Railija: Ļoti patika, bija ļoti interesanti apskatīties, kā senos laikos dzīvoja.

9.e klase