27
Okt
Iepazīstam savas pilsētas vēsturi un cilvēkus
ivetao Īsā saite
Pils 1  

16. septembrī mēs, 8.b klase un audzinātāja Silvija Tumanova, devāmies nelielā ekskursijā uz Krustpils pili. Gandrīz visi kādreiz pilī ir jau bijuši, bet pēdējā laikā tajā ir notikušas nozīmīgas pārmaiņas!

Sākumā mūsu gide mūs iepazīstināja ar pils istabām, pils bijušajiem iemītniekiem un to stāstiem. Vēlāk mēs aplūkojām pili bez gida, un lieliska bija iespēja, iepazīstot ekspozīciju, izmantot QR kodus gida vietā. Īpaši interesanta bija atjaunotā pils zāle ar ozolkoka griestiem, elegantie dekori, pils arhitektūra.

Pils 2  

Pēc tam sekoja uzdevumu veikšana grupās. Katrai grupai bija jāuzzina pēc iespējas vairāk par pili, par Jēkabpils pilsētu, tās vēsturi un iedzīvotājiem un jāatbild uz jautājumiem.

Mums neparasti paveicās arī tādā ziņā, ka kopš ilgāka laika bijām pirmie, kam bija iespēja doties pagrabstāvā un satikt Krustpils pils slaveno Brūno dāmu.

Pils1  

Savukārt pils tornī bija iespēja aplūkot vairākas mākslas izstādes: Rutas Štelmaheres un Mētras Štelmaheres, kā arī citu latviešu mākslinieku darbus. Īpaši lepojamies ar to, ka tornī aplūkojama arī mūsu klasesbiedrenes Anetes Gogules gleznu izstāde “Torņi – kāpnes uz debesīm”.

Arī mēs kāpām torņa pašā augšā, lai apbrīnotu mūsu pilsētu visā tās krāšņumā.

Dārta Brīnuma, 8.b klase