11
Okt
7.c klases ekskursija
ivetao Īsā saite
7 C 1     Šī gada 30. septembrī mūsu klase devas sen gaidītajā klases ekskursijā. Izbraucām jau 7.30 no rīta un kopīgi baudījām braucienu uz Rīgu. Ir tik labi un jautri pavadīt visu dienu kopā ar klases biedriem ārpus skolas.

Pirmā pieturvieta bija Rīgas Melngalvju nams, kur mēs uzzinājām, kas bija melngalvji un cik nozīmīgs ir viņu devums Rīgas attīstībā. Izstaigājām Melngalvju nama pagrabus, kur izkalām savas laimes monētas. Iepazinām arī Melngalvju namā esošās greznās svinību zāles, kur pieņemšanas rīko mūsu Valsts augstākās amatpersonas ar ārzemju augstākajām amatpersonām un viesiem. Vienā no zālēm mūs sagaidīja muzikāls pārsteigums, jo kāds mūziķis mums uz melnā flīģeļa nospēlēja muzikālu etīdi. Tas šo svinību zāli piepildīja ar īpašu auru, un radās mini koncerta noskaņa.

Tālāk mēs devāmies baudīt neaizmirstamu piedzīvojumu uz turpat esošo kinozāli. Mēs izbaudījām 5D kino seansu un lidojumu virs Rīgas. Iespaidi bija neaizmirstami un daudzi no klases tieši šo ekskursijas daļu uzskata par visinteresantāko.

7 C 2 7 C 3

Pēc tam mēs uzņēmām klases bildi pie Melngalvju nama esošās Rolanda statujas un devāmies uz Rīgas zoodārzu. Zoodārza mēs sadalījāmies grupās un devāmies pildīt foto orientēšanās un vēsturiskās izpētes darba lapas ar kartēm. Uzdevuma izpildes laikā mums bija arī klases pikniks zoodārza piknika vietā. Bija tik jauki nedaudz atpūtināt kājas no pastaigas un baudīt silto rudens sauli.

Zoodārzā mums ļoti patika redzēt dzīvnieciņus – īpaši interesanti bija lūsēni un mazie lauvēni, kā arī aktīvie un smieklīgie pērtiķi.