6
Okt
9.d klase iepazīst Tērveti
ivetao Īsā saite
9 D 1  

1. oktobrī mēs, 9.d klase, plkst. 7:00 no rīta izbraucām no Jēkabpils ekskursijā uz Tērveti.

Mūsu pirmā pietura bija “Tērvetes koka pils”. Tur mēs visos pils četros stāvos iepazināmies ar zemgaļu kultūru. Mēs apskatījām dažādas senlaicīgas rotas, kā arī apģērbus, no kuriem dažus bruņutērpus mēs pat varējām pielaikot. Pēc tam mēs apskatījām vaska figūras, kā, piemēram, valdnieka Viestarda figūru, kas, patiesībā, izskatījās ļoti īsta. Pilī varējām arī aplūkot lielāko zobenu izstādi Latvijā un vēl dažnedažādus citus sadzīves priekšmetus.

Tālāk mēs devāmies uz Tērvetes dabas parku.

Sākām mēs ar tīklu parku. Tur mēs, kā mums ieteica, “iesildījāmies’’. Lēkājām, skrējām un metām bumbas. Tā piekusām! ... bijām pārliecināti, ka par to esam pelnījuši 10 balles sportā.

Tad nedaudz ievilkām elpu un devāmies uz “Tērvetes Tarzānu’’, kur mums laiks bija 1 stunda, lai izietu 6 trases. Citam labi sanāca, citam bija nedaudz bail, bet visi līdz trases galam kaut kā jau nonācām. Man pašai personīgi vislielākais izaicinājums bija melnā trase, kuru no mūsu klases uzdrošinājās iet tikai 6 cilvēki. Bija arī tādi interesanti šķēršļi  kā braukšana ar riteni vairāku metru augstumā, bet pats bailīgākais bija lēciens no 10 metru augstuma ar evakuācijas iekārtu. Bija arī gadījums, kad klasesbiedrs iesprūda garā nobrauciena vidū, tāpēc  savā starpā izveidojām dažādas jaunas stratēģijas, kā vieglāk iziet šķēršļus. Tādu kārtīgu adrenalīna devu šajā dienā noteikti uzņēmām un noteikti arī saliedējāmies.

Vēlāk varējām apmeklēt eksotisko taureņu māju, kur varējām apskatīt tieši tikko izšķīlušos Atlasa Gigantisko tauriņu, kurš dzīvos tikai 10 dienas. Mūsu favorīts bija tauriņu šķirne “Zilais Morfīds’’. Tauriņu mājā varējām apskatīt arī bruņurupučus.

9 D 2 9 D 1 1 9 D 3 9 D 4 1 9 D 4 2

Tad devāmies uz pašu Tērvetes dabas parku. Bija klasesbiedri, kas parku izbrauca ar riteņiem, bet pārējie staigāja ar kājām. Visu parku tikai pāris stundu laikā nav iespējams iziet, bet apmeklēt pāris svarīgākās vietas noteikti  paspēt varēja. Vislabāk klasei patika Tērvetes koka tornis. No torņa pavērās plašs skats uz mežiem un apkārtējām saimniecībām. Parkā varēja apskatīt arī “Raganu mājiņu’’, Koka pilis, iziet labirintu un redzēt dažādas koka skulptūras.

Šī noteikti bija interesanta, izglītojoša un darbīga rudens diena!

9.d klases vārdā, Katrīna Kotoviča