15
Jūn
8.a klases piedzīvojumi brīvā dabā
Biruta Īsā saite
8 A 1

Aprīļa sākumā, kad acis un prāts jau prasīt prasījās pēc atpūtas, 8.a klases skolēni nolēma izmēģināt savus spēkus, piedaloties SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" organizētajā konkursā “Šodien laukos.”

Mūsu uzmanību piesaistīja tas, ka visi uzdevumi bija jāveic mežā, laukā, pie ūdeņiem. Sākumā nolēmām, ka piedalīsimies visa klase, radās pat nosaukums “Ložņātāji”, taču, laikam ejot, darbiņus paveica tikai paši izturīgākie – Renāte, Paula un Armands. Lai cīnītos par galveno balvu, bija jāpaveic trīs lielie uzdevumi un trīs papilduzdevumi, par kuriem varēja nopelnīt papildpunktus.

Pirmais uzdevums bija koku, krūmu, sūnu un “bebru nedarbu “ iepazīšana un pierādījumu vākšana. Visgrūtāk, protams, aprīļa sākumā bija atrast skudru pūzni un bebru apskādētos kokus, taču, veiksmīgi ložņājot pa mežu, visu izdevās sameklēt. Tā arī radās mūsu komandas nosaukums “Ložņātāji”.

Kad mazliet bijām iepazinuši apkārtni, ķērāmies pie nākamā uzdevuma, t.i., apkārtnes sakopšanas. Izvēlējāmies pavisam piesārņotu vietu un, apbruņojušies ar atkritumu maisiem un cimdiem, devāmies nelielā talkā. Bija liels prieks, ka, kaut nedaudz padarot apkārtni tīrāku, arī mēs pievienojamies lielajai idejai par tīru un sakoptu planētu.

8 A 2

Kad maija sākumā laiks mūs sāka lutināt un atsūtīja sauli un siltumu, bija jāķeras pie nākamā darbiņa – sēšanas un stādīšanas. Izvēlējāmies meloni, tomātu un avokado, kuru sēkliņu izlīšanu no zemes gaidījām ar nepacietību un lielu interesi.

Viens no interesantākajiem uzdevumiem bija darbi pie ūdens. Vajadzēja izgatavot makšķeri, noķert zivis, pagatavot tās un dalīties ar savu īpašo recepti. Mums šis uzdevums patika vislabāk, jo bija iespēja pat nakšņot ezera krastā, lai, ugunskura oglēs ceptu, baudītu noķerto lomu.

Ar nepacietību gaidām konkursa rezultātus, kas būs zināmi pēc 20. jūnija, jo ir palicis vēl viens papilduzdevums – mazo stādiņu foto. Ceram, ka mums izdosies iekļūt finālā, jo mūsu tomāts jau aug siltumnīcā.

Fotomirkļus un skolēnu domas apkopoja 8.a klases audzinātāja Zanda Skutele