26
Feb
Skolēnu pašpārvaldes tiekas Madonas Valsts ģimnāzijā
ivetao Īsā saite
                M 1

Madonas VĢ pašpārvaldes vadītāja aicina kartē iekrāsot  novadus, no kuriem bija ieradušies pasākuma dalībnieki.

Š.g. 19. februārī norisinājās skolēnu pašpārvalžu pieredzes apmaiņas pasākums "Tava pašpārvalde - izaugsmes palīgs", ko organizēja Madonas VĢ skolēnu pašpārvaldes dalībnieki kopā ar d.v. audzināšanas darbā Ligitu Irbi. Lai gan šajos apstākļos pasākums notika Zoom platformā, tas netraucēja dalīties pieredzē, apmainīties ar savām sajūtām, emocijām un iegūt brīnišķīgas zināšanas, ko izmantot  gan savā, gan savas skolas pašpārvaldes dzīvē.

Pasākuma pirmajā daļā notika lekcija “Resursu komplekts pašpārvalžu ikdienai un izaugsmei”, ko vadīja Brigita Medne, jaunatnes darbiniece darbā ar skolēnu pašpārvaldēm Rīgā. Šajā lekcijā uzzinājām vairāk par to, kā veidot veiksmīgu pašpārvalžu dalībnieku komunikāciju un kādi paņēmieni ir nepieciešami, lai pašpārvalde spētu veiksmīgi darboties.

Pasākuma otrajā daļā savā pieredzes stāstā dalījās Madonas Valsts ģimnāzijas absolvents, uzņēmējs Kristiāns Lancmanis. Viņš dalījās savā pieredzē par to, kā no parasta vidusskolnieka kļuvis par veiksmīgu uzņēmēju. Kristiāns Lancmanis deva padomus, kā attīstīt savas idejas, ar ko sākt, lai veidotu savu uzņēmumu, un citus padomus, kas palīdzēs mums kļūt par veiksmīgiem cilvēkiem.

Pasākums bija ļoti izzinošs un interesants. Darbojāmies grupās, dalījāmies pieredzē. Bija arī jaukas dinamiskās pauzes. Izveidojām pat savu mūzikas “listi” – skaņdarbus, kas mums, pasākuma dalībniekiem,  uzlabo omu un veicina radošo enerģiju. Uzzinājām daudz par citu ģimnāziju pašpārvalžu darbībām, iedvesmojāmies no veiksmes stāstiem, ieguvām  daudz padomu, kā attīstīt savas skolas parlamenta darbu vēl labāk, un vienkārši ļoti labi pavadījām laiku, iedvesmojoties no citiem jauniešiem.

Iespaidos dalās parlamenta pārstāve Līna Lamba: “Attālinātais “brauciens” uz Madonu man ļoti patika. Salīdzinot ar citiem gadiem, protams, pieredze bija citādāka, bet ne ar ko sliktāka. Varēju plašāk uzzināt par to, kādas ir iespējas un tiesības parlamenta dalībniekiem un skolēniem. Interesanti bija veidot kopīgo motivējošo mūzikas “listi”, ko pēc tam arī saņēmām kā dāvānu no šī pasākuma.”

Direktora vietniece Dace Druveniece, kas katru gadu kopā ar mums piedalās šajā pasākumā, uzsver: “Prieks allaž ciemoties Madonas Valsts ģimnāzijā. Vienmēr tiekam ļoti laipni sagaidīti, kopīgās nodarbēs laiks paskrien ātri. Nu jau ne tikai Madonas Valsts ģimnāziju, bet pat Madonu zinām tīri labi, un šoreiz, lai arī tikāmies attālināti, bija sajūta, ka atkal esam tikušies ar sirsnīgo direktores vietnieci Ligitu Irbi, direktori, kas teica mums laba vēlējumus ievadā, un atsaucīgajiem pašpārvaldes jauniešiem gandrīz  kā klātienē. Strādājot “istabās”, parunāju ar citu skolu jauniešiem, visi bija atsaucīgi un iesaistījās sarunās, dalījāmies iespaidos arī par attālinātajām mācībām. Lielākā daļa ar nepacietību gaida klātienes mācības... Pasmējāmies un pajokojām. Man patika! Paldies, madonieši! Un - uz nākamo tikšanos!”

                                         M 2

Lai arī tikāmies attālināti, dažus darbiņus veicām arī ar pildspalvu un parādījām pārējiem.

                                                                  M 3

Īpašu prieku sagādāja pateicība, ko pa pastu dažas dienas pēc pasākuma saņēmām no Madonas VĢ direktores.

parlamenta dalībnieku vārdā, Dace Bērziņa