30
Nov
Parlamenta jaunieši piedalās seminārā “Kā sevi motivēt?”
ivetao Īsā saite
Seminārs Par Motivāciju Foto

Laikā, kad aiz loga ātri kļūst tumšs un drūms un ir jāpielāgojas jauniem, nepieredzētiem  apstākļiem, saņemties un produktīvi darboties var būt ļoti grūti. Tomēr, kā tad sevi motivēt šajos laikos? Uz šo jautājumu Jēkabpils pilsētas pašpārvalžu, tajā skaitā JVĢ parlamenta jaunieši un skolotāja Dace Druveniece, saņēma atbildi Jēkabpils BJC organizētajā tiešsaistes nodarbībā ar personīgās izaugsmes treneri Reini Kristiānu Širokovu.

Nodarbības laikā vairāk uzzinājām par motivāciju un veidiem, kā sevi motivēt gan mācīties, gan sasniegt savus mērķus, kā arī aktīvi un praktiski darbojāmies, pildot dažādus uzdevumus gan individuāli, gan grupās, kopīgi radot idejas un iedvesmojot sevi un citus.

Dažas  seminārā iegūtās atziņas un ieteikumi:

1. Novirzi savu uzmanību uz pozitīvām lietām, nepievērs uzmanību negatīvajām.
Kur plūst tava uzmanība - tur plūst tava enerģija. Šo ir svarīgi atcerēties ikvienam!

2. Nebaidies kļūdīties!
Pieļautās kļūdas dod zināšanas, savukārt zināšanas - panākumus. Jo vairāk kļūdu noteiktā jomā pieļaujam, jo lielāku pieredzi šajā jomā uzkrājam un kļūstam meistarīgāki.

3. Ir svarīgi sapņot un izveidot ieceru sarakstu, ko vēlies sasniegt, piedzīvot.
Mērķa skaidrība palīdz mobilizēt iekšējos resursus.

4. Visa pamatā ir kustība - tā ne tikai iekustina ķermeni, bet rada arī pozitīvas emocijas.
Ja izmaini ķermeņa stāvokli - izmaini arī mentālo stāvokli. Tāpēc ļoti svarīgi ir kustēties!

Iespaidos dalās parlamenta jaunieši:

“Pareizi izvirzīt mērķus un motivēt sevi - ļoti svarīga iemaņa, kas noteikti noderēs katram. Šajā seminārā mums saprotamā valodā skaidroja vienkāršas un šķietami zināmas lietas, kuras it kā ir zināmas ikkatram, taču mēs bieži vien tās izmetam no galvas un dzīvojam pelēkajā pasaulē, neieraugot labo. Uzdrīkstēties un nebaidīties - tie ir ļoti vienkārši soļi, lai panāktu iecerēto, un bieži vien ir vajadzīgs neliels uzmundrinājums un pārliecība.” - Nikita Lavigins, 10.a

“Seminārs bija jautrs un uzlaboja noskaņojumu. Ieguvu noderīgus paņēmienus, kā uzlabot savu pašsajūtu ar vienkāršām un efektīvām darbībām. Uzzināju, kāda atšķirība ir starp dzenošo un velkošo motivāciju, un varēju atrast savu velkošo motivāciju. Un personīgo mērķu saraksta veidošana ierosināja domāt par to, ko vēlos izdarīt un sasniegt. Bija jauki pavadīt laiku kopā un parunāt arī ar citiem jauniešiem attālināto mācību laikā... tā līdz šim  ļoti pietrūka.” - Katrīna Rožlapa, 11.b

Sakām lielu paldies Jēkabpils Bērnu un Jauniešu centram par šādu semināru organizēšanu visām pilsētas skolu skolēnu pašpārvaldēm!

Rakstu veidoja un iespaidus apkopoja parlamenta prezidente Elizabete Vaidere