20
Dec
7.b klase bauda mākslu, iepazīst zinātni un sporto
ivetao Īsā saite

Mēs, 7.b klase, kopā ar audzinātāju Edīti Vārnu 13.decembrī devāmies ekskursijā uz Daugavpili projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros. Mēs apmeklējām Marka Rotko centru un Daugavpils cietoksni, Daugavpils Universitāti un  slidotavu.

7 B 1 7 B 2 7 B 3

Marka Rotko centrā mūs iepazīstināja ar Marka Rotko (īstajā vārdā Markus Rotkovičš, dzimis 1903.gada 25.septembrī, Krievijā) dzīves gaitām, ģimeni un viņa ceļu mākslas pasaulē. Mums iemācīja atšķirt oriģinālu gleznu no viltojuma. Apskatījām citu mākslinieku darbus,kā arī paša Marka Rotko  gleznas.

Daugavpils cietoksnis. Tas ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis. No putna lidojuma cietoksnis atgādina saules formu. Cietoksni sāka celt 1810.gadā, tā platība ir 150 ha. Par šo cietoksni varēsim vēl mācīties vēstures stundās, taču tagad mums ir priekšnojauta par cietokšņa nozīmi.

Daugavpils Universitātē mums stāstīja par robotiem, kuri spēj izdarīt dažādus uzdevumus un funkcijas, ko ieprogrammē cilvēks. Mēs redzējām, kā robots spēj salikt domino kauliņus dažādās kaudzītēs pēc nosacījumiem, piemēram, salikt kauliņus kaudzītēs tā, lai vienā kaudzītē ir pāra skaitļa kauliņi, taču otrā-nepāra. Mums parādīja arī citus robotus. Tas bija interesanti!

Daugavpils slidotava. Vieta, kurā varējām iztrakoties un superīgi pavadīt laiku.  Daži no mums jau bija kāpuši uz slidām un devušies ledus dejās, taču citiem tā bija pirmā reize. Mēs viens otram palīdzējām nostāvēt uz slidām un uzsākt slidojumu lielajā ledus hallē. Šī aktivitāte mūs ļoti saliedēja. Mēs izpriecājāmies un devāmies tālāk.

Kopumā ekskursija bija izdevusies! Tā bija labi pavadīta diena gan izzinošā, gan sportiskā ziņā.

Agate Darbiniece, 7.b klase