25
Jūn
9.c Zvana svētkus apvieno ar izglītojošu ekskursiju
Biruta Īsā saite
9 C

Pēdējā zvana dienu veiksmīgi apvienojām ar ekskursiju. Galu galā, patīkami svētkus aizvadīt kopā ar klasi ne tik ļoti formālā gaisotnē. Mūsu klases audzinātāja Edīte Vārna ierosināja šoreiz izzināt Daugavpili, un esam priecīgi, ka viņas piedāvājumam piekritām.

Sākumā izvēlējāmies doties uz Daugavpils cietoksni, ar nodomu pārvarēt mums šķietami visgarlaicīgāko uzreiz. Taču viss izvērtās citādāk, nekā domāts! Mums bija ticis ļoti atsaucīgs un talantīgs gids. Klausījāmies ar interesi un labprātīgi devāmies viņam līdzi. Tikām izvadāti pa šaujampulvera glabātuves labirintiem, sikspārņu apdzīvotajiem cietokšņu mūriem un to ietvertās teritorijas ieliņām. Uzzinājām daudz vērtīga un interesanta par Daugavpils vēsturi.

Tālāk devāmies uz Daugavpils skrošu rūpnīcu, kas tāda ir vienīgā apmeklētājiem atvērtā Baltijā un arī vecākā Eiropā. Varējām izpētīt skrošu liešanas torni, uzzināt par rūpnīcas darbību un arī paši noprovēt kādu no dotajām skrotīm ar pneimatisko šauteni – gaiseni.

Ekskursijas nobeigumā devāmies parāpties kokos. "Tarzāns" apmierināja gan klases adrenalīna cienītājus, gan tos, kuri parasti labprātāk turas ar kājām cieši pie zemes. Tā bija arī laba iespēja saliedēties, labi kopā pavadot laiku. Iepriekš nebijām zinājuši, ka varam viens otram tik ļoti palīdzēt un uzmundrināt. Ieguvām un attīstījām spējas, kas noteikti noderēs turpmākajā dzīvē.

Daudzi no mums šo ekskursiju atzina par labāko, kāda mums kopā jelkad bijusi. Un vēl vairāk bija piekritēju tam, ka žēl, ka tāda mums šādā sastāvā bijusi pēdējā.

9.c klases vārdā – Amanda Vaivode