7
Jūn
Lēciens vēsturē un kultūrā (7.a un 7.b)
Biruta Īsā saite

Šā gada 14.maijā Kalpaka laukumā satikās divas klases, 7.a un 7.b klase, lai dotos kopīgā ekskursijā. Kad abas klases bija sanākušas, tās sēdās autobusā un devās 2 stundu garajā ceļā uz Rīgu. Klases bija ļoti draudzīgas, tāpēc piedzīvojumu netrūka.
Pirmais apstāšanās punkts bija ,,Jump Space”. Šajā batutu parkā katrs izklaidējās, kā viņam patīk. Kāds rādīja savu meistarklasi akrobātikā, cits vienkārši izbaudīja iespēju palēkāt. Starp skolēniem bija arī tādi, kuri iemācījās kaut ko jaunu, kaut ko tādu, ko agrāk vēl nav mācējuši. Tomēr jautrībai pienāca gals, un abas klases sēdās autobusā, lai dotos uz savu nākamo pieturu – uz Melngalvju namu.

Melngalvju namā mūs sagaidīja vēsturiski ģērbies gids. Viņš mūs iepazīstināja ar nama vēsturi un greznajām telpām. Nama krāšņās istabas un zāles mūs visus ļoti ieinteresēja. Varējām uzzināt, kas bija Melngalvji! Un vai jūs zināt, ka bija arī Baltgalvji? Noskaidrojām, ar ko nodarbojās Melngalvji un kā pagāja viņu ikdiena.  Iepazinām Latvijas prezidenta darba telpas laikā, kad Rīgas pils tika restaurēta. Apskatījām krāšņu sudrablietu kolekciju.

7 A 1 7 A 2 7 A 3 7 A 4

Tad mēs devāmies uz  5D filmu, kur mums bija iespēja justies kā putniem un apskatīt Rīgu no putna lidojuma. Tas bija ļoti interesanti! Šajā ekskursijā mums bija iespēja iepazīt Rīgu un Vecrīgu no cita skatupunkta.

Pēc apmeklējuma Melngalvju namā bija dots brīvais laiks, un mēs patstāvīgi aplūkojām Vecrīgu. Kamēr gaidījām visus skolas biedrus Brīvības pieminekļa pakājē, Melānija, Beāte un Kristīne sadziedājās ar atraktīvu sievieti. Viņa bija priecīga un pateicīga par kompāniju.

Kad brīvais laiks bija beidzies, visi kopā devāmies uz Dailes teātri. Teātrī mums bija iespēja noskatīties franču dramaturģes Jasmīnas Rezā lugu ,,ART’’. Izrādē piedalījās mums pazīstami aktieri, piemēram, Ģirts Ķesteris u.c. Izrāde beidzās, un visi skatītāji ilgi jo ilgi aplaudēja, jo izrāde bija tiešām lieliska. Patika gan saturs, gan Marijas Naumovas dziedājums. Izrāde mums mācīja par to, ka nedrīkst tēlot citus, ka tev ir jābūt tev pašam. Un vietām tā bija arī ļoti smieklīga. Dažiem no mums tā bija pirmā pieredze, apmeklējot teātri.

Pēc izrādes visi brauca mājās pārguruši, jo šī diena bija piedzīvojumu piesātināta.

“Latvijas Skolas somas” projekts ļauj iepazīt kultūras vietas un apmeklēt neiepazītus apskates objektus. Paldies par šo iespēju!

Linda Rasnača (7.a klase) un Melānija Naumova (7.b klase)